Over Geschiedenis-Online

Ruud Willemsruud2

Ik ben in 2012 afgestudeerd als docent geschiedenis aan de HAN te Nijmegen. Geschiedenis, verhalen, taal en schrijven hebben altijd tot mijn passies behoord. Een studie geschiedenis was daarbij voor mij een logisch vertrekpunt. Uiteindelijk ben ik geen docent geworden in het middelbaar onderwijs maar heb ik deze weg gekozen, waarin ik veel meer van mezelf kwijt kan. Ik werk dan ook vanuit mijn sterke passie voor het vak en de historische sensatie die ik zelf voel en wil delen bij onderwerpen uit de geschiedenis. Middels deze website post ik regelmatig blogs over uiteenlopende onderwerpen binnen de geschiedenis. Ik geef op verzoek ook lezingen en vind het heerlijk om een verhaal over te dragen op een publiek dat hier interesse voor heeft. Ik werk soms samen met een voormalig studiegenoot en tevens goede vriend Robin Smienk. Samen hebben we al veel historisch geladen en beladen plekken bezocht.
Ook hij publiceert hier soms stukjes. Meer over Robin leest u hieronder.

 

Robin SmienkCapture

Ook ik ben in augustus 2012 als docent geschiedenis afgestudeerd aan de HAN. Geschiedenis en dan met name militaire geschiedenis heeft altijd mijn interesse gehad en is voor mij meer dan een ‘gewone’ hobby. Er is voor mij niets mooier dan het lezen, onderzoeken en delen van interessante verhalen. Ik ben na mijn afstuderen in het onderwijs aan het werk gegaan als docent geschiedenis en maatschappijleer. De dagelijkse uitdagingen om leerlingen te interesseren, motiveren en te blijven boeien houden mij scherp. Leerlingen historisch bewustzijn aanleren en ze te laten inzien dat alles (historische) oorzaken en gevolgen heeft is prachtig om te doen. Gelukkig deel ik de passie voor geschiedenis en het delen van deze geschiedenis met vriend Ruud Willems en hebben we de kans samen veel historische plekken te bezoeken. Dat ik op zijn website stukjes mag publiceren is voor mij een nieuwe maar erg leuke uitdaging.